Formuliergegevens exporteren. 

Als nieuwe functie in Toolblox is het nu mogelijk om alle gegevens van ingevulde formulieren te laten opslaan in een database en deze op ieder gewenste moment te exporteren als CSV bestand dat u weer kunt gebruiken in programma's als Excel.

 

Deze functie biedt de volgende voordelen:

  • U kunt alle op de website ingevoerde persoonsgegevens eenvoudig in uw eigen programma's importeren. Knip en plakwerk vanuit e-mails is niet meer nodig.
  • U krijgt een snel overzicht van het aantal formulieren en de strekking hiervan.
  • U kunt controleren of alle formulieren goed zijn ontvangen en verwerkt.

 

LET OP: Deze functie kan als module beschikbaar gesteld worden en is géén standaard functie van het formulier.

Korte uitleg voor de beheerder 

In het CMS kunt u bij de instellingen van een formulier op een pagina een "Naam (id)" opgeven. Onder deze naam worden in de database alle persoonsgegevens van dat formulier opgeslagen. Op deze manier kunt u alle formulieren afzonderlijk opslaan. Wilt u dat de gegevens van twee formulieren op verschillende pagina's samen worden opgeslagen dan kunt u beide formulieren dezelfde "Naam (id)" geven.

Op het Dashboard van het cms treft u een module "Formuliergegevens" aan. In deze module kunt u de gegevens als CSV downloaden. Daarbij selecteert u eerst de gewenste gegevens door de "Naam (id)" te selecteren. U kunt aangeven van welke periode u de gegevens wenst te downloaden en daarna kunt u een CSV-bestand downloaden met de gevraagde gegevens. Dit CSV bestand kunt u daarna importeren in software als Microsoft Excel of OpenOffice Calc.