Het cms systeem in beeld 

Met het cms systeem van Toolblox beschikt u niet alleen over een website, maar ook over een gebruiksvriendelijk content management systeem waarmee uw website eenvoudig en snel beheerd kan worden. Bekijk de screenshots met uitleg hieronder om een beeld te krijgen van het systeem.

Het Dashboard 

Het Dashboard is het startpunt voor het beheren van uw website en biedt een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden die het flash cms u biedt. De startpagina geeft direct toegang tot de functionaliteiten die bij uw rol in het beheer van uw website passen. Via de koppeling naar Google Analytics heeft u ook meteen inzicht in de gebruikersstatistieken.

 

Mocht u, ondanks de eenvoudige werking van Toolblox, hulp nodig hebben, dan kunt u altijd terecht in het online helpcentrum voor ondersteuning.

De site structuur 

Via de site structuur heeft u direct toegang tot alle pagina’s binnen uw website. U kunt pagina’s eenvoudig verslepen of met behulp van enkele knoppen snel pagina’s toevoegen, verwijderen, kopiëren en plakken. Door gebruik te maken van de kant-en-klare pagina templates gaat dit zelfs nóg sneller. Klikt u op een pagina in de structuur, dan ziet u direct de belangrijkste instellingen van deze pagina en kunt u ervoor kiezen de instellingen of inhoud hiervan te bewerken.

De pagina editor 

In de pagina-editor komt het gebruiksgemak van Toolblox als cms systeem heel duidelijk naar voren. Op basis van vooraf gedefinieerde paginablokken, kan iedereen een pagina opbouwen en deze vullen met tekst, afbeeldingen of video’s.

 

Tijdens het bewerken van de pagina ziet u direct hoe de pagina eruit komt te zien. Dit maakt content management met Toolblox extra eenvoudig.

 

De mediabibliotheek 

De mediabibliotheek is dé centrale plek binnen het cms systeem waar u alle soorten media, die u op uw website wilt plaatsen, kunt uploaden en ordenen, geheel naar uw eigen wensen. Upload meerdere illustraties, foto’s, video’s, documenten, audio-bestanden of flash-animaties en gebruik ze waar en wanneer u maar wilt.

U heeft nu een indruk van de basis van het content management systeem van Toolblox. Lees verder over paginablokken en de extra modules die u aan een website kunt koppelen, om een completer beeld van het cms systeem te krijgen.