Toolblox, een gebruiksvriendelijk CMS 

Het beheer van een website is vaak een hele klus, Toolblox helpt u hierin om het beheer zo efficient mogelijk te laten verlopen. Het content management systeem is bijzonder makkelijk in gebruik zodat iedereen er mee kan werken.

Beheer uw website waar en wanneer u wilt 

Toolblox CMS is geoptimaliseerd voor gebruik in moderne browsers: Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari en Opera, voor zowel Windows als Mac-besturingssystemen, die de Flash-player ondersteunen. U bent dus niet gebonden aan een specifieke browser of besturingssysteem en kunt vrijwel overal uw website beheren.

Eenvoudig en onbeperkt pagina's aanmaken met een gebruiksvriendelijk CMS 

Toolblox content management systeem beperkt u op geen enkele manier in het aanmaken van nieuwe pagina's. U kunt pagina's maken op basis van een template of door heel eenvoudig een kopie te maken van een bestaande pagina. Bovendien kunt u met een klik-en-sleep systeem de sitestructuur altijd volledig naar uw wensen aanpassen.

Snel en makkelijk pagina's vullen en opmaken 

Omdat de pagina's van een website, gemaakt met dit content management systeem opgebouwd zijn uit inhoudsblokken, is het voor u heel eenvoudig deze te voorzien van tekst, afbeeldingen, formulieren en veel meer. De What-You-See-Is-What-You-Get weergave zorgt ervoor dat u de inhoud van een pagina direct ziet zoals die ook op de website getoond wordt.

Tekst kan worden opgemaakt en u kunt heel eenvoudig links plaatsen op zowel tekst als afbeeldingen. Doordat de stijl van de website al bij de bouw is vastgelegd, kan een beheerder geen veranderingen in aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat de vormgeving netjes intact en consistent blijft , precies zoals de ontwerper uw website heeft vormgegeven.

Gemakkelijk links maken dankzij een gebruiksvriendelijk CMS 

Met Toolblox CMS is het bijzonder makkelijk om menuknoppen, teksten, afbeeldingen en andere elementen te voorzien van een link. Toolblox biedt u standaard de mogelijkheid om te linken naar een externe webpagina, een e-mailadres, een interne link naar een pagina of module op de website, een bestand uit de mediabibliotheek die als download wordt aangeboden of een lightbox waarin bijvoorbeeld eenYouTube video of Google Maps locatie wordt geopend.

Met Toolblox CMS integreer je Youtube, Vimeo, Google Maps en meer... 

In Toolblox kunt een op een gebruiksvriendelijke manier diensten van derden integreren. Zo kunt

u YouTube en Vimeo video’s eenvoudig plaatsen en Google Maps mooi in uw website openen.

 

Bekijk hier een voorbeeld van Google Maps

Bekijk hier een voorbeeld van Vimeo video's

Professionele presentatie van uw foto's met een gemakkelijk beheer 

Toolblox biedt u standaard de functie om een grote versie van uw foto's op een pagina te openen.

De foto worden in een nieuwe laag over de website geopend, de lightbox, met eventueel een

bijschrift en de functie om door de andere foto’s op de betreffende pagina te navigeren of hier

zelfs een diavoorstelling van te starten.

Documenten en andere media centraal beheren 

In Toolblox heeft u de beschikking over een mediabibliotheek. Hierin kunt u al uw foto’s, documenten en andere media uploaden, ordenen in mappen en beheren. Vanuit de mediabibliotheek kunt u foto's en documenten vervolgens eenvoudig publiceren op uw website.

Alle bestanden die u geupload heeft kunt u ook weer downloaden naar uw eigen computer om ze te gebruiken buiten uw website. Wordt de website beheerd door meer personen dan beschikken deze allemaal over de bestanden in de media bibliotheek.

Foto's worden automatisch geoptimaliseerd 

De foto's die u upload in de Mediabibliotheek worden in Toolblox automatisch geoptimaliseerd voor de afmetingen waarop ze op een pagina geplaatst kunnen worden. Dit zorgt voor snellere laadtijden zonder dat u daar zelf iets voor hoeft te doen. Heeft de ontwerper van uw website vaste afmetingen voor de foto’s bepaald dan kunt u de geuploade foto eenvoudig in Toolblox bijsnijden.

U bespaart hiermee veel tijd omdat u niet eerst al uw foto's hoeft te verkleinen en bij te snijden voordat u ze upload naar uw website.

Ondersteuning voor meer talen 

Toolblox is voorbereid op het gebruik van meer talen op uw website. Bij een bezoek aan uw website wordt op basis van de systeemgegevens van de bezoeker automatisch een taal gekozen. Daarnaast is er een taalkeuze menu beschikbaar waarbij voor toekomstige bezoeken onthouden wordt welke taal door de bezoeker geselecteerd is.

Met meer mensen tegelijk een website beheren 

Door verschillende rollen aan de beheerders van uw website toe te kennen is het mogelijk om een duidelijke taakverdeling aan te brengen. DIt maakt het mogelijk om met meerdere personen aan uw website te werken. U kunt voor iedere gebruiker aangeven van welke modules hij gebruik mag maken. Zo kunt u bijvoorbeeld iemand verantwoordelijk maken voor het beheren van de complete website of alleen voor het versturen van een nieuwsbrief.

24 uur per dag ondersteuning in het Toolbox helpcentrum 

Mocht u er toch niet uitkomen, dan biedt Toolblox u de helpende hand door middel van het helpcentrum. Hierin kunt u de meest voorkomende vragen over het content management systeem met de bijbehorende antwoorden terugvinden.